Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Nyttig frukostpudding

25 feb, 2015
AvAnna Bachmann
frukostpudding i gamla syltburkar
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
pudding i gamla syltburkar
ÖVERNATTNINGSPUDDING X4

1 portion
½ dl havregryn OBS! ej fiberberikande

¾ dl laktosfri mjölk

½ dl laktosfri turkisk yoghurt

2 tsk chiafrön

Smaksättning

Alt 1: ¼ tsk vaniljpulver, 1 msk hallonsylt, ½ dl färska eller frysta hallon.

Alt 2: 2 tsk lönnsirap och ½ dl blåbär

Alt 3: 2 tsk kakao, 1 tsk lönnsirap, ½ banan

Alt 4: 1 msk jordnötssmör, 1 tsk lönnsirap, ½ banan

Gör så här:

Blanda havregryn, mjölk, yoghurt och chiafrön i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka om ordentligt. Öppna och tillsätt önskad smaksättning. Rör om med en sked. Låt stå i kylskåpet över natten. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.

Tips! Uteslut sirapen om du vill ha en helt osötad variant.

INSPIRERAD? LÄS MER:

Få skönare magkänsla! Börja dagen rätt med bovetecrunch – helt anpassade till FODMAP.
Så gör du hälsovåfflor
10 nyttiga och goda frukostrecept

Annons