Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Örtfylld kyckling med apelsinkokta grönsaker

29 jan, 2009
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
örtfylld kyckling i apelsinsås

(4 personer)
1 hel kyckling

ca 2 dl blandade örter, t ex basilika, persilja och rosmarin

saft av 1 lime

salt och peppar

olja till stekning

2 morötter

1 fänkålsstånd

saft av 2 apelsiner

3 dl kycklingbuljong

några kvistar färsk rosmarin

Till servering:
ev kokt ris eller kokt potatis

Beredning:

Dela kycklingen i bitar. Hacka örterna och pressa in dem under kycklingskinnet. Bind upp med steksnöre där det behövs, t ex runt bröstbitarna. Pressa limesaft över, salta och peppra. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna med skinnsidan ner tills skinnet får fin färg. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn i ca 20 min. Skala och slanta morötterna tunt. Skär fänkålen i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Späd med buljongen och lägg i rosmarinen, låt koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med grönsakerna och ev tillsammans med kokt ris eller potatis.

Annons