Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Örtfylld kyckling med apelsinkokta grönsaker

29 jan, 2009
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
örtfylld kyckling i apelsinsås

(4 personer)
1 hel kyckling

ca 2 dl blandade örter, t ex basilika, persilja och rosmarin

saft av 1 lime

salt och peppar

olja till stekning

2 morötter

1 fänkålsstånd

saft av 2 apelsiner

3 dl kycklingbuljong

några kvistar färsk rosmarin

Till servering:
ev kokt ris eller kokt potatis

Beredning:

Dela kycklingen i bitar. Hacka örterna och pressa in dem under kycklingskinnet. Bind upp med steksnöre där det behövs, t ex runt bröstbitarna. Pressa limesaft över, salta och peppra. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna med skinnsidan ner tills skinnet får fin färg. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn i ca 20 min. Skala och slanta morötterna tunt. Skär fänkålen i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Späd med buljongen och lägg i rosmarinen, låt koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med grönsakerna och ev tillsammans med kokt ris eller potatis.

Annons