Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Pärontosca med valnötter

29 jan, 2009
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
tosca1

(4 personer)
4-5 söta, mogna päron

Tosca:
50 g smör

3⁄4 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

1 dl grovhackade valnötter

Till servering:
1 dl vaniljyoghurt

Beredning:
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Lägg dem tätt i smord, ugnsfast form. Koka alla ingredienser till toscan i en kastrull under omrörning i ca 4 min. Fördela smeten över päronen. Ställ in i 200° varm ugn och baka i 20–25 min eller tills nötterna har fått lite färg. Servera med vaniljyoghurten.

Annons