Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Pärontosca med valnötter

29 jan, 2009
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
tosca1

(4 personer)
4-5 söta, mogna päron

Tosca:
50 g smör

3⁄4 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

1 dl grovhackade valnötter

Till servering:
1 dl vaniljyoghurt

Beredning:
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Lägg dem tätt i smord, ugnsfast form. Koka alla ingredienser till toscan i en kastrull under omrörning i ca 4 min. Fördela smeten över päronen. Ställ in i 200° varm ugn och baka i 20–25 min eller tills nötterna har fått lite färg. Servera med vaniljyoghurten.

Annons