28 aug, 2012
Pasta med svart trumpetsvamp
AvFemina
Annons
(4 personer)
400 g tagliatelle
ca 7 dl svart trumpetsvamp
smör till stekning
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 dl grönsaksbuljong
100 g mascarpone, italiensk färskost
1 dl rostade valnötter
riven parmesanost
hackad persilja
Beredning: Koka pastan nästan mjuk i lättsaltat vatten och spola den sedan kall. Ansa svampen och stek den i en klick smör i en rymlig gryta, 3–5 min under omrörning. Rör ner hackad schalottenlök och hackad vitlök och fräs i några min. Salta och peppra. Häll på buljong och mascarpone. Låt allt bli varmt utan att koka. Vänd ner pastan och rör om. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rostade valnötter, riven parmesan och lite hackad persilja.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto ARTO VUOHELAINEN
Annons