Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Pepparkakskola

09 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström och Julia Dufwa

(ca 50 st)

100 g smör

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

2 tsk pepparkakskryddor

Beredning:

Smält smöret i en vid, tjockbottnad kastrull. Rör ner grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills termometern visar 124° eller smeten håller kulprovet (dvs häll några droppar smet i iskallt vatten, går det att rulla till en seg och fast kula är smeten klar), 15–30 min. Rör om då och då under tiden. Smaksätt med pepparkakskryddan. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk. Förvara kallt.

Annons