Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Pilgrimsmusslor med krispig sallad

14 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(2 personer)
4 pilgrimsmusslor
2 skivor parmaskinka
1⁄2 ask sockerärter
2 plommontomater
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
rapsolja till stekning
salt och peppar

Till garnering:
lite färsk basilika

Beredning:

Dela skinkskivorna på längden och vira dem runt musslorna. Trä ev upp på blötlagda träspett. Salta och peppra.

Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 min. Spola av i kallt vatten. Klyfta och kärna ur tomaterna och skär bort skalet med en vass kniv. Strimla sockerärter och tomatkött och blanda med citronsaft och olivolja. Salta och peppra lite lätt.

Hetta upp en skvätt rapsolja i en stekpanna och stek musslorna på hög värme i ca 2 min på var sida. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar och toppa med musslorna. Garnera med lite finstrimlad basilika på toppen. Servera.

Annons