Pilgrimsmusslor med krispig sallad
(2 personer)
4 pilgrimsmusslor
2 skivor parmaskinka
1⁄2 ask sockerärter
2 plommontomater
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
rapsolja till stekning
salt och peppar
Till garnering:
lite färsk basilika
Beredning:
Dela skinkskivorna på längden och vira dem runt musslorna. Trä ev upp på blötlagda träspett. Salta och peppra.
Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 min. Spola av i kallt vatten. Klyfta och kärna ur tomaterna och skär bort skalet med en vass kniv. Strimla sockerärter och tomatkött och blanda med citronsaft och olivolja. Salta och peppra lite lätt.
Hetta upp en skvätt rapsolja i en stekpanna och stek musslorna på hög värme i ca 2 min på var sida. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar och toppa med musslorna. Garnera med lite finstrimlad basilika på toppen. Servera.