Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Plättbakelser med lemoncurd och hallon

23 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl mjölk
25 g smält smör
1 knivsudd salt
1 krm socker
2 dl grädde
2 dl lemoncurd (finns på burk)
500 g hallon

Beredning:

Vispa samman mjöl och ägg till en slät smet, späd med mjölk och smör efter hand. Rör ner salt och socker och låt smeten stå och svälla i 10 minuter. Stek 12 fina plättar i plättjärn.

Vispa grädden. Bred ett lager lemoncurd på alla plättarna. Lägg en plätt på varje tallrik. Lägg hallon i en ring längs med kanten och lägg en liten gräddklick i mitten. Toppa med en ny plätt och bygg vidare. Avsluta med en plätt garnerad med hallon.

Av Malin Söderström

Annons