Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta din ekonomi Vårmode 2025 Feminas historia Hårvård Streamingtips Melodifestivalen

Pumpafyllda cannelloni med spenat och mozzarella

21 sep, 2017
AvFemina
Äntligen skördetider! Njut av denna läckra vegetariska pastarätt – passa på under pumpasäsongen!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

INGREDIENSER:

(4 personer)

6–8 färska lasagneplattor, se tips längst ner

ca 400 g pumpakött (butternutpumpa)

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

olivolja

rivet skal av 1/2 citron

salt och grovmalen svartpeppar

130 g färsk bladspenat

1 kula mozzarella

TOMATSÅS:

400 g krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 liten gul lök

1 grönsaksbuljongtärning

TILL GARNERING:

ca 3/4 dl rostad skivad mandel

TILL SERVERING:

gärna en fräsch grönsallad

och lite gott bröd

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 225°.

2. Skär pumpaköttet i bitar, ca 4×4 cm, och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med lök i bitar och skivad vitlök. Blanda med ca 2 msk olivolja och rivet citronskal. Salta och peppra. Ställ in formen i den varma ugnen och baka i ca 20 min eller tills pumpan har fått lite färg.

3. Blanda krossade tomater med tomatpuré, hackad lök och buljongtärning i en kastrull. Låt koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

Annons

4. Låt spenaten mjukna i lite olivolja på medelvärme. Salta och peppra.

5. Ta ut formen ur ugnen. Mosa ingredienserna med en gaffel.

6. Sänk ugnsvärmen till 200°.

7. Häll tomatsåsen i en eldfast form. Fördela spenaten ovanpå.

8. Lägg ut lasagneplattorna på arbetsbänken och fördela den mosade pumpan, löken och vitlöken i en sträng. Rulla ihop och lägg ovanpå spenaten. Fördela riven mozzarella över, sedan lite olivolja. Salta och peppra.

9. Ställ in formen i ugnen och

tillaga i ca 30 min.

10. Strö den rostade mandeln över. Servera, gärna tillsammans med

en sallad och en bit bröd.

Tips! Låt lasagneplattorna mjukna i lite vatten medan du gör tomatsåsen så spricker de inte lika lätt när de ska rullas ihop.

Här hittar du fler läckra pastarecept

Testa våra vegetariska recept

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Receptet är hämtat ut Femina nr 8, 2017. 

Annons