Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Rabarber med skumtopp på mandelbotten

02 sep, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
2 rabarberstjälkar
1 dl strösocker
2 dl vatten

Botten:
100 g mandelmassa
1 äggvita

Skumtopp:
2 äggvitor
¾ dl strösocker
½ tsk ättiksprit

Beredning:

Börja med bottnen. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda väl med mandelmassan. Häll smeten i en teflonbelagd stekpanna och grädda i 175° varm ugn i 20 min. Låt svalna. Skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten, lägg i rabarbern och koka i 2 min. Dra bort från värmen, låt svalna. Vispa äggvitan till skumtoppen med socker och ättiksprit till ett hårt skum, ca 10 min. Skär mandelbottnen i ca 8×8 cm stora bitar. Fiska upp rabarberbitarna och fördela på mandelbottnarna. Spritsa eller klicka skumtoppen över. Om man vill ge äggvitan lite färg kan man ta hjälp av en gasolbrännare, men det behövs inte.

Annons