Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Bröd med honung

22 nov, 2018
AvFemina
Egentligen finns det bara fördelar med att baka sitt eget bröd. Inte nog med att det blir gott och billigt, man vet exakt vad det innehåller.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

BRÖD MED HONUNG

(1 stort bröd)

3½ dl vatten

1½ dl surdeg, köp färdig eller se recept här nedan

300 g dinkelmjöl, fullkorn (knappt

5½ dl)

350 g vetemjöl (knappt 6 dl)

15 g salt (ca 1 msk)

1 msk flytande honung

en skvätt matolja

BEREDNING:

1. Blanda vatten och surdeg i en skål. Tillsätt mjöl, salt och honung. Arbeta degen smidig. Lägg över i en stor oljad bunke och låt jäsa övertäckt i 3 tim.

2. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma till ett avlångt bröd med smala ändar. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ytterligare 1 tim.

3. Värm ugnen till 220°. Skär en liten skåra i brödet och ställ sedan in det i den varma ugnen. Grädda i ca 35 min, pröva med sticka. Låt svalna på galler.

SURDEG

150 g vetemjöl (2½ dl)

1 tsk salt

25 g jäst

11/2 dl mjölk

1½ dl naturell yoghurt

BEREDNING:

Rör ingredienserna i en skål. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades först i Femina nr 13/2018.

 

Annons