Recept: Citronkaka med chiafrön och yoghurtkräm
CITRONKAKA MED CHIAFRÖN
(8–10 personer)
3 ägg
420 g tjock grekisk yoghurt
½ dl druvkärnolja
130 g palmsocker
2 tsk rivet skal av citron, ekologisk
1 tsk vaniljessens
300 g mandelmjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk chiafrön
YOGHURTKRÄM:
280 g tjock grekisk yoghurt
2 tsk akaciahonung
1 tsk rivet skal av citron eller apelsin, ekologisk
1 tsk chiafrön
BEREDNING:
1. Värm ugnen till 160°.
2. Rör ägg, yoghurt, olja, palmsocker och citronskal väl i en skål. Tillsätt vanilj-essens, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön och blanda väl.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11×28 cm. Ställ in i den varma ugnen och grädda i ca 1 tim. Ta ut och låt kakan stå i formen i 5 min innan den stjälps upp. Låt svalna helt på galler.
4. Blanda yoghurt med honung och bred det över den helt avsvalnade -kakan. Strö på rivet skal av citron eller apelsin och chiafrön.
Fler goda recept på fikabröd:
7 goda glutenfria bakrecept till fikat
Klassiska syltkakor till fikat
Raw kladdkaka utan vitt socker
RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS