Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Citronkaka med chiafrön och yoghurtkräm

02 apr, 2019
AvFemina
citronkaka recept
Ett perfekt recept när man vill servera glutenfritt till fikat. Testa denna saftiga kaka med smak av citron och vanilj.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

CITRONKAKA MED CHIAFRÖN

(8–10 personer)

3 ägg

420 g tjock grekisk yoghurt

½ dl druvkärnolja

130 g palmsocker

2 tsk rivet skal av citron, ekologisk

1 tsk vaniljessens

300 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk chiafrön

YOGHURTKRÄM:

280 g tjock grekisk yoghurt

2 tsk akaciahonung

1 tsk rivet skal av citron eller apelsin, ekologisk

1 tsk chiafrön

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 160°.

2. Rör ägg, yoghurt, olja, palmsocker och citronskal väl i en skål. Tillsätt vanilj-essens, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön och blanda väl.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11×28 cm. Ställ in i den varma ugnen och grädda i ca 1 tim. Ta ut och låt kakan stå i formen i 5 min innan den stjälps upp. Låt svalna helt på galler.

4. Blanda yoghurt med honung och bred det över den helt avsvalnade -kakan. Strö på rivet skal av citron eller apelsin och chiafrön.

 

Fler goda recept på fikabröd:

7 goda glutenfria bakrecept till fikat

Klassiska syltkakor till fikat

Raw kladdkaka utan vitt socker

 

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS

Annons