Recept: Dadelkakor med choklad
Dessa små ljuvliga godisbitar ska förvaras kallt.
DADELKAKOR
(8–10 st)
25 pekannötter
150 g dadlar
1 nypa salt
1 tsk vaniljextrakt
100 g mörk choklad, 70 %
TILL GARNERING:
torkade ätbara blommor
BEREDNING:
1. Grovhacka nötterna och rosta dem spröda i torr panna. Häll över på en tallrik och låt svalna helt. Grovhacka nötterna.
2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med salt och vaniljextrakt i mixer. Blanda ner nötterna.
3. Låt dadelmassan vila i kylen i 1 tim.
4. Hacka chokladen grovt och smält sedan 2/3 av den över vattenbad. Vänd ner den sista 1/3 av chokladen och rör tills allt har smält.
5. Forma dadelmassan till små avlånga ”kakor” och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg upp efterhand på bakplåtspapper och strö över lite torkade blomblad.
RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS