Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Recept: Fattiga riddare med bärcoulis och citronkräm

30 aug, 2018
AvFemina
Så här i återvinningens och återbrukets era passar det väl utmärkt med fattiga riddare som mellanmål eller till fikat. En delikatess från tider då det var helt naturligt att ta tillvara det man hade. Och gott är det!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

FATTIGA RIDDARE

(4 personer)

dygnsgammalt bröd

1 ägg

1 dl vispgrädde

1 vaniljstång

30 g smör

50 g strösocker (drygt ½ dl)

BÄRCOULIS:

500 g färska bär, t ex jordgubbar, blåbär och hallon

3 msk florsocker

CITRONKRÄM:

2½ dl tjock naturell yoghurt, 10 %

2 msk florsocker

lite saft av citron

skal av ½ citron, helst ekologisk

BEREDNING:

1. Skär 6 skivor bröd, skär lite på snedden.

2. Vispa ägget lätt med grädde och kornen från vaniljstången. Vänd brödskivorna i äggsmeten, se till så de får smet runt om. Stek dem sedan gyllene på båda sidor i smöret i en stor stekpanna. Lägg upp på fat och strö sockret över.

3. Skölj och ansa bären. Kör en ¹/³ av bären med florsockret i en mixer.

4. Blanda yoghurten med florsocker, lite citronsaft och rivet citronskal till en frisk kräm.

5. Fördela de mixade bären och krämen över brödskivorna och toppa med de resterande hela bären. Servera genast.

Fattiga riddare med bärcoulis och citronkräm

Fler goda recept:

Sju goda recept på pannkakor

6 varma mackor med guldkant

Diadonnas glutenfria belgiska våfflor

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS

Annons