Recept: Fattiga riddare med bärcoulis och citronkräm
FATTIGA RIDDARE
(4 personer)
dygnsgammalt bröd
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 vaniljstång
30 g smör
50 g strösocker (drygt ½ dl)
BÄRCOULIS:
500 g färska bär, t ex jordgubbar, blåbär och hallon
3 msk florsocker
CITRONKRÄM:
2½ dl tjock naturell yoghurt, 10 %
2 msk florsocker
lite saft av citron
skal av ½ citron, helst ekologisk
BEREDNING:
1. Skär 6 skivor bröd, skär lite på snedden.
2. Vispa ägget lätt med grädde och kornen från vaniljstången. Vänd brödskivorna i äggsmeten, se till så de får smet runt om. Stek dem sedan gyllene på båda sidor i smöret i en stor stekpanna. Lägg upp på fat och strö sockret över.
3. Skölj och ansa bären. Kör en ¹/³ av bären med florsockret i en mixer.
4. Blanda yoghurten med florsocker, lite citronsaft och rivet citronskal till en frisk kräm.
5. Fördela de mixade bären och krämen över brödskivorna och toppa med de resterande hela bären. Servera genast.
Fler goda recept:
Sju goda recept på pannkakor
6 varma mackor med guldkant
Diadonnas glutenfria belgiska våfflor
RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS