Recept: Fettucine Puttanesca
FETTUCCINE PUTTANESCA
40 min
(4 personer)
ca 400 g fettuccine eller annan lång pasta
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili, urkärnad
2–3 msk olivolja
10–15 svarta oliver
2 msk kapris
6–8 rullade sardellfiléer
1 msk torkad oregano
400 g körsbärstomater (från burk)
salt och peppar
TILL GARNERING:
hackad persilja
rivet citronskal
BEREDNING:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin.
2. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, oliver, kapris och sardeller under omrörning i några minuter. Tillsätt oregano och tomater. Låt småputtra i 15–20 min. Späd med lite vatten om det börjar koka torrt i pannan. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Servera tillsammans med puttanescan och toppa med hackad persilja och lite rivet citronskal på toppen.
RECEPT: JANERIK HAGBOHM
FOTO: PETER KAM