Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept: Lax med grönsaker i röd currysås

23 maj, 2019
AvFemina
Lax passar väldigt bra med lite hetta från chili och röd currypasta. Nudlar eller pasta passar fint till och servera med limeklyftor så att var och en kan pressa lite limesaft över.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

LAX MED GRÖNSAKER I CURRYSÅS

25 MIN

(4 personer)

ca 600 g lax i 4 bitar

salt och peppar

6 g torkade trattkantareller

10 cm purjolök

1 morot

3 vitlöksklyftor

1/2 fänkålshuvud

1 röd chilifrukt

rapsolja till stekning

4 dl fiskbuljong

1–2 tsk röd currypasta

saft av 1/2 lime

TILL GARNERING:

krasse

limeklyftor

BEREDNING:

1. Krydda laxen runt om med salt och peppar.

2. Lägg trattkantarellerna i lite vatten.

3. Strimla ansad purjo och skalad ­morot fint. Finhacka vitlöken. Skär ­fänkål och chili tunt.

4. Hetta upp lite rapsolja i en stek­panna och stek laxen gyllenbrun runt om. Ta upp laxen och håll den varm.

5. Lägg grönsakerna och avrunnen svamp i pannan och fräs under om­rörning i några minuter. Salta och ­peppra. Ta upp grönsakerna och håll dem varma.

6. Koka ur pannan med buljong, röd currypasta och limesaft. Koka tills ­hälften återstår. Smaka av.

7. Servera laxen tillsammans med grönsakerna och skyn. Garnera med krasse, det ser fint ut och smakar gott till.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons