11 jun, 2013
Recept på tonnato pannacotta
AvFemina
Annons
2 burkar tonfisk i vatten à 185 g
2 dl grekisk yoghurt
2 msk citronsaft
4 msk kapris
5 hackade sardellfiléer
4 gelatinblad
5 dl mellangrädde
flingsalt och nymalen svartpeppar
Till garnering:
persilja
svarta oliver
citronklyftor
Beredning: Låt tonfisken rinna av och mixa den därefter med yoghurt, citronsaft, kapris och sardeller.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 min. Värm grädden, dra bort från värmen och blanda i gelatinet. Låt svalna.
Rör ner gelatingrädden i en fin stråle i tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i 8 små glas. Låt stå och stelna i kylen, ca 4 tim. Garnera med hackad persilja, en oliv och citronklyfta.
Av CAROLINE HOFBERG
Foto TIA BORGSMIDT
Annons