Recept: Pasta med rökt lax och blomkålssallad
RECEPT:
(2 personer)
250 g pasta, t ex fettuccini
3 vitlöksklyftor i tunna skivor
olivolja till stekning
1 fänkål i grova skivor
1 liten knippa dill, hackad
150 g rökt lax i bitar
salt och peppar
BLOMKÅLSSALLAD:
3 msk färskpressad citronsaft
1 tsk finrivet citronskal, helst ekologisk
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
½ blomkåls- huvud
3 msk kapris
salt
BEREDNING:
1. Börja med salladen. Blanda citronsaft med citronskal, olivolja och socker. Skiva blomkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner blomkålen och kaprisen i dressingen. Salta lätt och låt stå och dra fram till serveringen.
2. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spara lite av kokvattnet.
3. Fräs vitlöken i en skvätt olivolja. Tillsätt fänkålen och stek i 2–3 min. Vänd ner den kokta pastan och dillen och tillsätt lite av det sparade vattnet från pastakoket.
4. Dra pannan från värmen och lägg i laxen i bitar. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera genast och servera salladen till i en skål bredvid.
Läs även:
12 enkla recept med lax
Våra bästa recept med lax
Hemgjord pasta – så gör du!
RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS