Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Saffransdoftande skaldjursgryta med potatis

28 mar, 2019
AvFemina
gryta skaldjur recept
Lyxigt, gott och enklare än man kan tro att tillaga! En läcker festrätt eller delikat vardagsrätt - testa den här ljuvliga skaldjursgrytan med smak av saffran.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

SAFFRANSDOFTANDE SKALDJURSGRYTA

25 MIN

(4 personer)

½–1 kg musslor

300 g räkor med skal

300 g potatis, gärna liten delikatess

1 morot

2 vitlöksklyftor

4 salladslökar

1/2 knippa dill

1 knippa grön sparris

6 dl fiskbuljong

1 dl vitt vin

1 msk tomatpuré

1/2 g saffran

salt och peppar

TILL SERVERING:

bröd

BEREDNING:

1. Tvätta musslorna och skala ­räkorna.

2. Dela potatisen i halvor eller mindre bitar. Skala och skiva moroten tunt. Skiva vitlök och salladslök, grovhacka dillen. Skär bort de nedersta 3 centimetrarna på sparrisen.

3. Lägg ner potatis, morot, vitlök, salladslök och dill i en rymlig gryta. Tillsätt buljong, vin, tomatpuré och saffran. Koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg i musslorna och sparrisen. Låt koka under lock i 5 min. Tillsätt räkorna och servera skaldjursgrytan rykande varm med en bit bröd och ev ett glas vitt vin. Att koka musslor är lätt som en plätt. A och O är att kasta bort alla som är skadade och trasiga och hoppa över dem som inte öppnar sig under tillagningen.

Annons

 

Fler goda recept med fisk och skaldjur:

Laga en läcker skaldjurspasta

Fisk- och skaldjurstallrik med grillad endiv

Skaldjurssoppa med smak av vitt vin

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons