Recept: Små smørrebrød med citronmajonnäs
SMÅ SMØRREBRØD
(4 personer)
½ grov baguette
2 hårdkokta ägg
2 gröna sparrisar
½ rödlök
100 g handskalade räkor
1 msk färsk körvel
150 g rökt lax
25 g crème fraiche
25 g rom, gärna av lax
½ kruka färsk dill eller oxalis
CITRONMAJONNÄS:
rivet skal av ½ citron, ekologisk
25 g god majonnäs
salt och peppar
BEREDNING:
1. Börja med att blanda majonnäs med rivet citronskal. Låt stå en stund och smaka sedan av med salt och peppar.
2. Skär brödet i skivor, så att det blir minst 2 skivor per person. Rosta bröden lätt.
3. Skala och skiva äggen. Skölj sparrisen och bryt av och kasta bort den nedre, grova delen. Riv sparrisen i tunna remsor, ev på mandolin eller med osthyveln. Skala löken och skär den i tunna ringar.
4. Toppa hälften av bröden med ägg, citronmajonnäs, räkor, sparrisremsor och körvel. Toppa resterande bröd med lax, crème fraiche, rom, rödlök och oxalis eller dill. Lunchen är klar, servera!
Fler goda recept:
Sommarsallad med jordgubbar och halloumi
Auberginegratäng med tomat och fetaost
RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS