Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Recept: Smulpaj med hasselnötter och råkräm

25 okt, 2019
AvFemina
Krispiga nötter, smulor, mjuka äpplen och fluffig kräm med vanilj. Har du inte äpplen går det utmärkt att göra pajen med päron i stället.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Smulpaj med hasselnötter

(8 Portioner)

FYLLNING

8 syrliga fasta äpplen

saften av 1/2 citron

1 dl hasselnötter

1 dl socker

1 msk mald kanel

SMULDEG

200 g smör

31/2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

11/2 dl strösocker

RÅKRÄM

2 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

2 äggulor

BEREDNING

1. Klyfta äpplena och skär bort kärnhuset. Lägg klyftorna i en bunke och fyll på med vatten så att det täcker, häll över citron­saften.

2. Hacka hasselnötterna grovt.

3. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen.

4. Värm ugnen till 200°.

5. Låt äppelklyftorna rinna av. Blanda dem med socker, kanel och hasselnötter. Lägg blandningen i en pajform, ca 30 cm i diameter.

6. Smula över degen och baka i ugnen ca 25 min.

7. Vispa grädden med vanilj­­­­sockret. Blanda ner äggulorna och servera råkrämen till pajen som kan vara varm eller ljummen.

Testa även detta goda recept: Äppelpaj med karamelliserad mjölk

Annons