Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Rimmad oxbringa med rotfrukter

13 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

4 personer
800 g rimmad oxbringa
1 morot
1 gul lök
1 bit rotselleri
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn

Till servering:
12 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
1 späd purjolök
2 msk matlagningsyoghurt
1–2 msk dijonsenap

Beredning:

Skala och skär morot, lök och rotselleri i grova bitar. Lägg dem i en stor kastrull tillsammans med oxbringa, lagerblad och pepparkorn. Slå på ca 2 liter vatten, oxbringan ska täckas helt. Koka i 1–1 1⁄2 tim. Pröva med en stekgaffel, när köttet ”släpper taget” om gaffeln lätt är oxbringan klar. Låt köttet svalna och lägg i press i minst 4 tim. Enklast är att lägga bringan i en stor form, lägga en plastskärbräda över och något tungt ovanpå. Låt stå i kylskåpet under tiden.

Sila buljongen från koket och koka ihop den något, smaka av med salt och peppar. Skala och skär serveringsgrönsakerna i gaffelvänliga bitar. Koka dem mjuka i buljongen. Rör yoghurt och senap, smaka av med salt och peppar. Skiva oxbringan och värm den i buljongen. Servera grönsaker och oxbringa i djupa portionstallrikar. Toppa med senapscrème.

Annons