Rostbiff med kanondressing
(4 personer)
ca 400 g rostbiff eller oxfilé
salt och peppar
smör till stekning
Dressing:
1 dl hoisinsås, finns i hyllan med asiatiska livsmedel
2 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
2 msk kapris
Till garnering:
stor kapris
Beredning: Salta och peppra köttet och bryn det runtom i en klick smör. Ställ in i 125° varm ugn och efterstek tills innertemperaturen visar 58–59°. Ta ut och låt vila i ca 15 min och ställ sedan in köttet i kylen. Låt stå 2–3 tim. Blanda ingredienserna till dressingen. Skiva köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla dressingen över och garnera med stor kapris. Gott som munsbitar men också till en skiva rostat bröd.
Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.