Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Rotfruktsgratäng

02 sep, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

God som ensamrätt men jättegod även till grillade steken eller till en mustig viltgryta.

(4 personer)
2 stora potatisar
1 stor morot
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 bit kålrot
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost
1 dl riven grevéost
salt och peppar
1/2 tsk timjan
3 dl gräddmjölk

Beredning:

Skala och skär rotfrukterna i 1 cm stora bitar. Fräs rotfrukterna i oljan. Lägg ett lager med rotfrukter i en gratängform. Pressa över vitlöken. Blanda ostarna och strö över. Avsluta med resten av rotfrukterna. Krydda med salt, peppar och timjan. Slå över gräddmjölken och grädda i 200° varm ugn i ca 45 min.

Annons