Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Rotfruktsgratäng

02 sep, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

God som ensamrätt men jättegod även till grillade steken eller till en mustig viltgryta.

(4 personer)
2 stora potatisar
1 stor morot
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 bit kålrot
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost
1 dl riven grevéost
salt och peppar
1/2 tsk timjan
3 dl gräddmjölk

Beredning:

Skala och skär rotfrukterna i 1 cm stora bitar. Fräs rotfrukterna i oljan. Lägg ett lager med rotfrukter i en gratängform. Pressa över vitlöken. Blanda ostarna och strö över. Avsluta med resten av rotfrukterna. Krydda med salt, peppar och timjan. Slå över gräddmjölken och grädda i 200° varm ugn i ca 45 min.

Annons