Så brygger du en HELT PERFEKT kopp te!
Svarta, halvgröna, semifermenterade och smaksatta teer:
1: För värm tekanna genom att skölja med hett vatten.
2: Tillsätt en tesked te per kopp i den varma silen/filtret och låt stå en stund. Tebladen aktiveras av ångan och börjar avge arom.
3: Häll sjudande vatten genom tesilen tills bladen täcks.
4: Låt teet dra 2-7 minuter
Ca 2 minuter för fannings
Knappt 3 minuter för first flush Darjeeling
3-5 minuter för smaksatta teer
ca 3 minuter för te av brutna blad
Ca 5 minuter för te av hela blad
Ca 7 minuter för halvgröna eller semifermenterade teer
5: Det är viktigt att ta ur silen eller filtret efter att teet dragit klart. Rör därefter om ordentligt i teet, innan du häller upp det i koppen.
Vita och gröna teer:
1: Förvärm tekanna genom att skölja med hett vatten.
2: Tillsätt te, låt stå en stund och dra i ångan för att aromen ska börja avges.
3: Häll kokhett vatten genom tesilen tills bladen täcks.
4: Låt teet dra i 1-7 minuter
1-3 minuter för gröna teer
Ca 7 minuter för vita Pai Mu Tan
Ca 15 minuter för vita Yin Zhen
5: Ta ut tebladen, rör om och servera.
Kom ihåg! Luft, ljus, värme och fukt försämrar kvaliteten på ditt te.
Av: Anna Carsall, mabra.com
Bild: IBL
Fynda vackra Rörstrand-muggar i vår shop
Just nu kan du köpa 2-pack Muggar från Rörstrand i vår webbshop. Mönstret heter Ostindia Floris och rymmer 40 cl. Perfekta för både te och kaffe!