Smaskig korvmacka
(4 personer)
3–4 olika sorters korvar
4 portionsbaguetter
1/2 dl olivolja
1 paket bacon
Guacamole:
1 avokado
1 röd chilifrukt
1 kruka koriander
rivet skal och saft av 1/2 lime
Picklad rödlök:
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl ättiksprit, 12 %
1 rödlök
Dressing (kan dubblas)
1 tsk rökt paprikapulver
3/4 dl chilitomatsås
1/2 dl BBQ-sås
2 msk sweet chili-sauce
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk mörk sirap
Beredning: Börja med tillbehören.
Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Blanda det urgröpta med finhackad urkärnad chili, hackad koriander och skal och saft från lime.
Picklad rödlök: Koka upp vatten, sockret och ättika i en kastrull. Dra bort från värmen och låt svalna något. Lägg i skivad eller klyftad lök.
Dressing: Blanda alla ingredienser och smaka av.
Skär upp baguetterna och ringla lite olivolja ner i bröden. Värm sedan bröden lite lätt i ugnen.
Skiva och stek korvarna och knaperstek baconet.
Fördela guacamolen i bröden. Fyll på med korv och bacon. Toppa med lätt avrunnen lök och ringla dressing över.
Servera.
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM