Sommarens hetaste drinkar med Jimmy Dymott
Gör:
Driver Little Quarter på Marie Laveau i Stockholm
Bästa drinkminne?
Min första Old-fashioned som min vän Robert Sörman blandade till mig när han var hemma från London någon gång under sent 1990-tal. Insåg att enkelt är bäst när det gäller cocktails och att det handlar om kärleken man lägger i drinken.
Tackar aldrig nej till?
Bourbon.
Redskap du inte vill vara utan?
Sommarens hetaste drinkar:
1. Nyheten: Tror på stark frammarsch för frozen-drinkar, gärna sådana från Slush-maskiner, men av bra kvalité.
2. Klassikern: Champagne Cobblern – det bästa av två världar.
3. Bubblaren: Champagne-cocktails. Drinkar med frukt eller bär i säsong och champagne är bland det godaste som finns och borde avnjutas så mycket man kan och får.
12 cl champagne
3 bitar apelsinzest
2 bitar citronzest
3 bitar grapezest
3 cl sockerlag
Stöt ihop zest och sockerlag i en shaker. Häll på 4 cl champagne och skaka med is, se upp för bubblorna. Häll upp i ett vinglas fyllt med is och toppa med resten av champagnen. Dekorera med frukt.