Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Sommarens hetaste drinkar med Jimmy Dymott

12 maj, 2014
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Jimmy Dymott som driver Little Quarter på Marie Laveau i Stockholm
Jimmys bok Jimmy Dymott : cocktails : 60 drinkar levererade av Sveriges säkraste bartender.

Gör:

Annons

Driver Little Quarter på Marie Laveau i Stockholm

Bästa drinkminne?

Min första Old-fashioned som min vän Robert Sörman blandade till mig när han var hemma från London någon gång under sent 1990-tal. Insåg att enkelt är bäst när det gäller cocktails och att det handlar om kärleken man lägger i drinken.

Tackar aldrig nej till?

Bourbon.

Redskap du inte vill vara utan?

Shaker i ”tin-tin” (Boston shaker med båda delar i metall).

Sommarens hetaste drinkar:
1. Nyheten: Tror på stark frammarsch för frozen-drinkar, gärna sådana från Slush-maskiner, men av bra kvalité.
2. Klassikern: Champagne Cobblern – det bästa av två världar.
3. Bubblaren: Champagne-cocktails. Drinkar med frukt eller bär i säsong och champagne är bland det godaste som finns och borde avnjutas så mycket man kan och får.

Annons
Champagne Cobbler från boken Jimmy Dymott : cocktails : 60 drinkar levererade av Sveriges säkraste bartender.

12 cl champagne

3 bitar apelsinzest

2 bitar citronzest

3 bitar grapezest

3 cl sockerlag

Stöt ihop zest och sockerlag i en shaker. Häll på 4 cl champagne och skaka med is, se upp för bubblorna. Häll upp i ett vinglas fyllt med is och toppa med resten av champagnen. Dekorera med frukt.

Annons