Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Svampbruschetta

28 aug, 2012
AvFemina
Svampbruschetta
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Svampbruschetta

(4 personer)
6–8 skivor surdegsbaguette

2–3 msk olivolja

ca 200 g kantareller

2 vitlöksklyftor

smör till stekning

salt och peppar

50 g saint agur, fransk ­grönmögelost

2–3 msk finhackad persilja

balsamsirap, finns på flaska

Beredning: Rosta brödskivorna. Ringla lite olivolja över de varma bröden. Ansa svampen och dela de största i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Fräs svampen i smör tills all vätska kokat bort. Tillsätt vitlöken och fräs i någon min. Salta och peppra. Fördela svampen på bröden och smula osten över. Toppa med hackad persilja och lite balsamsirap.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto ARTO VUOHELAINEN

Annons