28 aug, 2014
Svampmacka med löjrom
AvFemina
Annons
(4 personer)
2 skivor mjukt tunnbröd
1/2 dl olivolja
flingsalt
1 dl crème fraiche
200 g kokt potatis, rumsvarm
6 salladslökar
1 saltgurka
200 g färska kantareller
eller annan svamp
smör till stekning
salt och peppar
50 g löjrom
några kvistar timjan
Beredning: Dela tunnbröden på mitten och pensla med olivolja. Strö lite flingsalt över. Lägg över på bakpappersklädd plåt. Ställ in i 175° varm ugn och rosta tills de har lite färg på kanterna, 5–8 min. Bred crème fraiche på bröden. Lägg på tunna skivor av potatis, finskuren salladslök och skivad saltgurka. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek svampen tills vätskan kokat bort. Salta och peppra och fördela på bröden. Toppa med löjrom och garnera med timjan.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto PETER KAM
Annons