Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Svampmacka med löjrom

28 aug, 2014
AvFemina
Svampmacka med löjrom
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Svampmacka med löjrom

(4 personer)
2 skivor mjukt tunnbröd

1/2 dl olivolja

flingsalt

1 dl crème fraiche

200 g kokt potatis, rumsvarm

6 salladslökar

1 saltgurka

200 g färska kantareller

eller annan svamp

smör till stekning

salt och peppar

50 g löjrom

några kvistar timjan

Beredning: Dela tunnbröden på mitten och pensla med olivolja. Strö lite flingsalt över. Lägg över på bakpappersklädd plåt. Ställ in i 175° varm ugn och rosta tills de har lite färg på kanterna, 5–8 min. Bred crème fraiche på bröden. Lägg på tunna skivor av potatis, finskuren salladslök och skivad saltgurka. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek svampen tills vätskan kokat bort. Salta och peppra och fördela på bröden. Toppa med löjrom och garnera med timjan.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons