Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Svamppasta med rödbeta

27 okt, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Svamppasta med rödbeta.
Svamppasta med rödbeta.

(4 personer)
400 g stora pastarör

4 rödbetor

200 g blandad svamp

1/2 dl olivolja

3 vitlöksklyftor

rivet skal av 1/2 citron

1 dl hackade blandade örter, t ex persilja, rosmarin och basilika

1 tsk chiliflakes

salt och peppar

parmesanost

Beredning: Koka pastan al-dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola lite kallt vatten över. Koka rödbetorna nästan färdiga i lättsaltat vatten. Skala och skär i mindre bitar.

Ansa och skölj svampen, skär stora i mindre bitar. Fräs svampen i oljan i en rymlig stekpanna, 2–3 min under omrörning. Blanda ner pastan, riven vitlök och rödbetor. Låt allt bli varmt under omrörning.

Annons

Blanda ner citronskal, örter och chili­flakes. Smaka av med salt och peppar. Servera rykande varm tillsammans med riven parmesan och gärna en bit bröd.

Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK

Annons