Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Svenska Josephine är nordisk mästare i cocktailblandning – här är hennes vinnardrink!

07 jun, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Den 22-25 maj gick det nordiska mästerskapet i cocktailblandning av stapeln i Inverness i Skottland. Av tolv tävlande från de nordiska länderna Finland, Norge, Danmark och Sverige var det till slut svenska Josephine Sondlo som efter tre deltävlingar stod som segrare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I den skotska staden Inverness samlades tolv finalister för att tävla i charm, personlighet och förmågan att skapa välsmakande och innovativa drinkar. Efter tre deltävlingar var det svenska Josephine Sondlo som tog hem vinsten och hon ska nu representera Norden i den globala World Class-finalen som kommer att hållas i Mexico City i augusti.

Josephine Sondlo jobbar till vardags som bartender på Penny & Bill, ett relativt nyöppnat cocktailnäste för trendiga stockholmare. Hennes cocktailfilosofi är miljömedveten och med en självsäker servering i kombination med unika samt välbalanserade drinkar ledde det henne slutligen till guldmedaljen.

De olika deltävlingarna alla tävlanden skulle utföra:

Annons

1. Born from the Bean. Uppgift: Smaksätta en hemlagad choklad-ganache med egen kaffe och rom från Zacapa.
2. Made by the Sea. Uppgift: Skapa en cocktail av Taliskers whiskey kombinerat med ingredienser de själva funnit längst kusten och i skogen på den blåsiga Isle of Skye.
3. Signaturs Serve. Uppgift: Skapa en drink som berättade en personlig historia om dem själva.

– Josephines drink i kategorin Made by the Sea var, enligt mig, den bästa under hela tävlingen, berättar Ervin Trykowski, Diageos Whisky-ambassadör i Skottland samt domare i World Class-tävlingen.

Här är Josephines vinnarbidrag:

– 40 ml Talisker 10

– 20 ml Oloroso Sherry

– 30 ml limejuice

– 25 ml Seaweed & Oloroso rock candy

– 10 ml Skye soda

Blanda samtliga ingredienser i ett högt glas med is.

Drink 2.

– 40 ml Bulleit Rye

– 20ml Lemon juice

– 20ml Averna

– 10ml Chai Port

– 10ml Dubonnet Rouge

– 25 ml Black Raspberry preserve

– 2 skvättar Cynar & Vanilla bitters – blend

– 5ml gul chartreuse

– 5 ml zacapa edicion negra

– Hallon och saffranspulver

Blanda alla ingredienser i ett högt glas med is.

 

Annons