Svenska Josephine är nordisk mästare i cocktailblandning – här är hennes vinnardrink!
I den skotska staden Inverness samlades tolv finalister för att tävla i charm, personlighet och förmågan att skapa välsmakande och innovativa drinkar. Efter tre deltävlingar var det svenska Josephine Sondlo som tog hem vinsten och hon ska nu representera Norden i den globala World Class-finalen som kommer att hållas i Mexico City i augusti.
Josephine Sondlo jobbar till vardags som bartender på Penny & Bill, ett relativt nyöppnat cocktailnäste för trendiga stockholmare. Hennes cocktailfilosofi är miljömedveten och med en självsäker servering i kombination med unika samt välbalanserade drinkar ledde det henne slutligen till guldmedaljen.
De olika deltävlingarna alla tävlanden skulle utföra:
1. Born from the Bean. Uppgift: Smaksätta en hemlagad choklad-ganache med egen kaffe och rom från Zacapa.
2. Made by the Sea. Uppgift: Skapa en cocktail av Taliskers whiskey kombinerat med ingredienser de själva funnit längst kusten och i skogen på den blåsiga Isle of Skye.
3. Signaturs Serve. Uppgift: Skapa en drink som berättade en personlig historia om dem själva.
– Josephines drink i kategorin Made by the Sea var, enligt mig, den bästa under hela tävlingen, berättar Ervin Trykowski, Diageos Whisky-ambassadör i Skottland samt domare i World Class-tävlingen.
Här är Josephines vinnarbidrag:
– 40 ml Talisker 10
– 20 ml Oloroso Sherry
– 30 ml limejuice
– 25 ml Seaweed & Oloroso rock candy
– 10 ml Skye soda
Blanda samtliga ingredienser i ett högt glas med is.
Drink 2.
– 40 ml Bulleit Rye
– 20ml Lemon juice
– 20ml Averna
– 10ml Chai Port
– 10ml Dubonnet Rouge
– 25 ml Black Raspberry preserve
– 2 skvättar Cynar & Vanilla bitters – blend
– 5ml gul chartreuse
– 5 ml zacapa edicion negra
– Hallon och saffranspulver
Blanda alla ingredienser i ett högt glas med is.