Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Tandooristicks

07 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard

De tandoorikryddade kyckling­spetten gör garanterat succé.

800 g kycklingfilé
16 blötlagda träspett
5 msk tandooripasta, finns i de ­flesta livsmedelsbutiker
½ dl naturell yoghurt

Till garnering:
1 knippa (½ kruka) färsk koriander
2 limefrukter skurna i båtar

Beredning:

Skär kycklingfiléerna i 2×2 cm stora bitar. Trä upp dem på spetten och lägg dem på ett stort fat. Blanda tandooripasta och yoghurt och häll det över spetten. Låt stå i kylskåpet i minst 5 tim. Stek spetten runtom i en stor stekpanna eller i ugnen tills köttet är genomstekt. Lägg upp på fat och garnera med färsk koriander och limeklyftor.

Annons