Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Tapastallrik med heta räkor

17 feb, 2012
AvFemina
Tapastallrik med heta räkor
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Tapastallrik med heta räkor
Lyxig tapastallrik med heta räkor.

(4 personer)
Marinerade räkor:
150 g skalade räkor

Marinad:

1 tsk tomatpuré

1/2–1 tsk sambal oelek

1 msk limesaft

1 krm finhackad vitlök

2 msk olivolja

Till servering:

4 färska fikon

150 g manchego, fårost

75 g körsbärssylt

4 rostade brödskivor

100 g spansk eller italiensk salami

100 g färska tomater i olika färger

Beredning: Blanda ingredienserna till mari­naden i en liten skål och smaka av. Vänd ner räkorna. Arrangera på ett ­serveringsfat tillsammans med alla tillbehören och servera med ett gott bröd.

Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.

Annons