Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Tiramisù

24 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
8–10 savoiardikex, brukar finnas i kakhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker
1–2 dl starkt kaffe
½ dl marsalavin eller kaffelikör
4 äggulor
100 g florsocker, ca 1¾ dl
200 g mascarpone, italiensk färskost
4 äggvitor
kakaopulver

Beredning:

Lägg ut kexen i en flat form. Häll över kaffe och marsalavin. Vispa äggulorna med florsockret vitt och pösigt. Vänd ner mascarponen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i äggulesmeten. Varva kexen med mascarponekrämen i glas eller i en form. Avsluta med kräm. Förvara kallt fram till serveringen. Pudra över kakaopulver precis före serveringen.

Annons