06 apr, 2012
Toast med pocherade ägg och rökt lax
AvLotta Hansson
Annons
(6 personer)
ca 1 dl ättika, 12 %
6 ägg
6 skivor vitt formbröd, ej limpa
smör till stekning
6 tomatskivor, gärna från bifftomat
1 rödlök, tunt skivad
salt och grovmalen vitpeppar
6 skivor rökt lax
Till garnering
gärna små dillvippor
Beredning:
Fördela ättikan i 6 koppar. Knäck ner ett ägg i varje. Låt stå i kylen i ca 30 min.
Häll 1 liter lättsaltat vatten i en låg vid kastrull, stjälp ner äggen när vattnet börjar sjuda. Sjud i ca 3 min för krämiga ägg och ca 5 min för mer ”hårdkokta”. Ta upp äggen försiktigt och lägg över i en skål med kallt vatten, låt ligga i ca 1 min.
Stekt bröden i lite smör. Lägg på tomatskiva och fördela rödlöken över. Salta och peppra, lägg på laxskiva och toppa med ägget. Garnera ev med små dillvippor.
Av Tore Gustafsson
Annons