Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Trolla med rester

16 feb, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
MOUSSAKA
MOUSSAKA

POTATIS – MOUSSAKA

(4 personer)
1 gul lök

3 vitlöksklyftor

olja till stekning

salt och peppar

2 dl röda linser

3 dl vatten

1 msk strösocker

1–2 tsk torkad basilika

salt och svartpeppar

6 kokta potatisar

1 aubergine

5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt

2 ägg

200 g fetaost

500 g krossade tomater

Beredning: Hacka lök och vitlök och stek det mjukt i olja, salta och peppra. Tillsätt linser, vatten, socker och basilika. Koka tills linserna mjuknat.

Skiva potatis och aubergine i ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda yoghurt med ägg och smulad fetaost.

Lägg ett lager aubergine i botten på en ugnsfast smord form, täck med tomatsås och därefter potatis. Upprepa. Avsluta med att hälla fetaostsåsen över. Ställ in i 200° varm ugn och grädda tills ytan har fin färg, ca 30 min.

Annons