Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Varm svampsallad

28 aug, 2012
AvFemina
Varm svampsallad
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Varm svampsallad

(4 personer)
200 g karljohanssvamp

200 g ostronskivling

2 vitlöksklyftor

1 rödlök

125 g haricots verts

1 röd chilifrukt

50 g färsk spenat

1/2 dl pinjenötter

1 paket bacon

smör till stekning

salt och peppar

Till servering:
lite bröd eller en bit grillat kött

Beredning: Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Skiva rödlöken tunt. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 4–6 min. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj spenaten. Rosta pinjenötterna och knaperstek baconet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek svampen i 3–4 min. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare några min under omrörning. Vänd ner rödlök, bönor, chili och spenat. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med pinjenötter och bacon. Servera genast med en bit bröd eller en grillad köttbit.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto ARTO VUOHELAINEN

Annons