Vegetarisk pasta
(4 personer)
400 g pasta
1 aubergine, ca 500 g
salt och svartpeppar
olivolja
ca 1 dl hackade blandade örter,
t ex persilja, basilika, salvia, körvel,
oregano
2 kulor mozzarella
ca 20 basilikablad
Sås:
1 ask minitomater
2 vitlöksklyftor
2–3 dl trattkantareller
2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
Beredning:
Skär auberginen i skivor. Strö salt över och ställ åt sidan. Halvera tomaterna till såsen och fräs dem med hackad vitlök och trattisarna i olja i en kastrull tills tomaterna börjar vätska sig. Häll på lite vatten och låt såsen småputtra i ca 10 min. Blanda ner citronskalet och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente. Häll bort vattnet och spola pyttelite kallt vatten över. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Ringla lite olivolja över och blanda ner örterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Klappa aubergineskivorna torra med hushållspapper och stek dem gyllenbruna i rikligt med olivolja. Varva aubergine med mozzarella i skivor och basilikablad. Servera till pastan och såsen.