Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Vegetarisk pasta

22 apr, 2010
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
fem0810-143-FREDAG

(4 personer)
400 g pasta
1 aubergine, ca 500 g
salt och svartpeppar
olivolja
ca 1 dl hackade blandade örter,
t ex persilja, basilika, salvia, körvel,
oregano
2 kulor mozzarella
ca 20 basilikablad

Sås:
1 ask minitomater
2 vitlöksklyftor
2–3 dl trattkantareller
2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Beredning:

Skär auberginen i skivor. Strö salt över och ställ åt sidan. Halvera tomaterna till såsen och fräs dem med hackad vitlök och trattisarna i olja i en kastrull tills tomaterna börjar vätska sig. Häll på lite vatten och låt såsen småputtra i ca 10 min. Blanda ner citronskalet och smaka av med salt och peppar.

Koka pastan al dente. Häll bort vattnet och spola pyttelite kallt vatten över. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Ringla lite olivolja över och blanda ner örterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Klappa aubergineskivorna torra med hushållspapper och stek dem gyllenbruna i rikligt med olivolja. Varva aubergine med mozzarella i skivor och basilikablad. Servera till pastan och såsen.

Annons