Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Vit brownie med kokos

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

 

(5 dessertbitar eller 10 små bitar till kaffet)
120 g vit choklad
120 g smör
1 1⁄4 dl strösocker (100 g)
1⁄2 tsk salt (2 g)
1 3⁄4 dl florsocker (100 g)
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
2 tsk vaniljsocker (5 g)
3 1⁄2 dl kokosflingor (125 g)

Beredning:

Smält choklad och smör över vattenbad. Blanda övriga ingredienser och rör ner choklad- och smörblandningen. Häll massan i en smord form, ca 30×15 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ in i 200° varm ugn och grädda i 10–12 min. Kakan är ganska lös när du tar ut den, men den sätter sig när den svalnar. Låt kallna innan kakan skärs upp i bitar.

Annons