06 apr, 2012
Vit brownie med kokos
AvLotta Hansson
Annons
(5 dessertbitar eller 10 små bitar till kaffet)
120 g vit choklad
120 g smör
1 1⁄4 dl strösocker (100 g)
1⁄2 tsk salt (2 g)
1 3⁄4 dl florsocker (100 g)
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
2 tsk vaniljsocker (5 g)
3 1⁄2 dl kokosflingor (125 g)
Beredning:
Smält choklad och smör över vattenbad. Blanda övriga ingredienser och rör ner choklad- och smörblandningen. Häll massan i en smord form, ca 30×15 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ in i 200° varm ugn och grädda i 10–12 min. Kakan är ganska lös när du tar ut den, men den sätter sig när den svalnar. Låt kallna innan kakan skärs upp i bitar.
Annons