Vit sparris med vinägrett
VIT SPARRIS
MED VINÄGRETT
(4 personer)
12 vita sparrisar
VINÄGRETT:
4 ägg
3 msk kapris
2 msk grov senap
1 knippa bredbladig persilja
1 dl olivolja
salt och nymald svartpeppar
BEREDNING:
1. Skala sparrisen (uppifrån och ner) och bryt av den nedre träiga delen. Koka
upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg
i sparrisen och koka i 2–3 min, sparrisen ska vara lite mjuk men fortfarande ge ett visst tuggmotstånd. Ta upp med hålslev
och lägg i kallt vatten.
2. Koka äggen i 4–5 min. Skala dem sedan och blanda dem med kapris, senap, hackad persilja, olivolja, salt och peppar
i en skål. Mosa med en gaffel så att du får en ganska fast och grov vinägrett.
3. Lägg upp sparrisen på ett fat eller fördela den på tallrikar. Fördela vinägretten över.
RECEPT & FOTO All Over Press
Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 06/2018.
Läs även: Recept: Läcker sommartårta med mandelbotten