Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Vit sparris med vinägrett

31 maj, 2018
AvFemina
Passa på att äta den vita sparrisen som är i säsong just nu. Det här blir en perfekt försommarlunch tillsammans med bröd och en skiva kallrökt lax.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

VIT SPARRIS

MED VINÄGRETT

(4 personer)

12 vita sparrisar
VINÄGRETT:

4 ägg

3 msk kapris

2 msk grov senap

1 knippa bredbladig persilja

1 dl olivolja

salt och nymald svartpeppar
BEREDNING:

1. Skala sparrisen (uppifrån och ner) och bryt av den nedre träiga delen. Koka

upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg

i sparrisen och koka i 2–3 min, sparrisen ska vara lite mjuk men fortfarande ge ett visst tuggmotstånd. Ta upp med hålslev

och lägg i kallt vatten.

2. Koka äggen i 4–5 min. Skala dem sedan och blanda dem med kapris, senap, hackad persilja, olivolja, salt och peppar

i en skål. Mosa med en gaffel så att du får en ganska fast och grov vinägrett.

3. Lägg upp sparrisen på ett fat eller fördela den på tallrikar. Fördela vinägretten över.

 

RECEPT & FOTO All Over Press

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 06/2018. 

Läs även: Recept: Läcker sommartårta med mandelbotten

 

 

Annons