Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

25 år gamla jeansen är trendiga igen – tuffa detaljen vi alla älskade då

25 sep, 2024
Det är dags att rota fram alla gamla jeans ur garderoben! För nu kommer en nygammal trend tillbaka från sent 90-tal som väcker en hel del minnen till liv.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Minns du de klassiska Nudie-jeansen? Rock & Republics broderade krona och Wrangels broderade W på bakfickan? Då kommer du få en rejäl dos nostalgi nu!

90-talmodet har vi sett komma tillbaka i omgångar senaste åren. Hårbanden, lågmidjade byxorna, linnen med smala (eller inga) band och den klassiska kostymvästen. Det härliga 90-talet, som är runt trettio år sedan nu (!), var en epok av mycket attityd och inspiration från artister och musikscenen.

Annons
Victoria Beckham jeans rock & republic
Victoria Beckham i ett par ikoniska jeans från Rock & Republic. TT

Tuffa detaljen kommer tillbaka

Och nu ser vi ytterligare en trend från sent 90-tal komma tillbaka – de broderade bakfickorna! Vi minns dem både från skoltiden, i tidningen och på röda mattor. Jeansen slog igenom sent 90-tal och trenden höll i sig tidigt in på 00-talet. Victoria Beckham var en stor modeinspiration när hon bar de ikoniska Rock & Republic-jeansen med broderade kronor på bakfickorna.

Ice Spice grammy award
Be broderade bakfickorna blev en snackis på Grammy Awards 2024 när artisten Ice Spice dök upp i en outfit som gav en hel del nostalgi. TT

Den amerikanska rapparen Ice Spice dök upp på årets Grammy Awards med en outfit i denim där de broderade bakfickorna stod i centrum. De har även synts till på catwalken när Balenciaga visade upp sin höst- och vinterkollektion för 2024.

Annons
Balenciaga catwalk AW24
När Balenciaga visade upp sin höst-- och vinterkollektion på catwalken i Paris tidigare i år så fick ett par jeans extra stor uppmärksamhet. TT
Balenciaga jeans 2024
Jeansen hade broderade backfickor med glittriga och dekorativa stenar – en trend vi minns från 90– och 00-talet. Instagram/adoyleee
Annons

Så, passa på att rensa jeansgarderoben hemma och plocka fram dina favoriter från 90- och 00-talet. Och har du inga hemma så har flera modevaruhus fina varianter, bland annat Filippa K.

Filippa K jeans
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna
Annons
Annons