Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar''ModetrenderPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarHöstmodeKungligt modeModeveckanKontorskläder

Shoppingredaktören: Här är 13 tidlösa favoriter på min önskelista just nu

13 jun, 2024
AvCecilia Persson
FotografPrivat
Presenttips till 35-årig kvinna
Feminas shoppingredaktör listar sina bästa och mest tidlösa presenttips till dig som ska ge bort en present till en nybliven 35-åring– eller vill ha inspiration till vad du själv ska önska dig i 35-årspresent.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

När man som jag jobbar med att scanna webbshopparna efter de bästa köpen just nu inser man rätt så snabbt att det som håller i längden faktiskt är tidlösa klassiker som kommer att passa ens stil år efter år. För även om det kan vara kul att hoppa på säsongens stora trender så lär man sig också att de kommer och går.

Samtidigt finns det vissa trendiga inslag som med största sannolikhet faktiskt kommer att hålla över tid – allt handlar egentligen om vad som passar din stil och det du redan äger. Känner du dig inte helt hemma i ett plagg som är riktigt trendigt sommaren 2024? Då kommer du antagligen att sluta bära det så fort trendfaktorn har svalnat. Men om det tvärtom känns helt rätt och som något som lyfter resten av din outfit till en ny nivå, då kommer du nog inte att förpassa det till bakre delen av garderoben bara för att trendsättarna gått vidare till nästa grej.

Annons

35-årspresent – här är shoppingredaktörens tidlösa favoriter

För dig som tänkt ge bort en present till en 35-åring och behöver presenttips, eller själv får frågan om vad du önskar dig och vill ha inspiration till önskelistan, har jag samlat 13 tidlösa val som jag gärna skulle få i present när jag fyller år om några veckor, eller med största sannolikhet kommer att klicka hem inom en snar framtid. Och du – glöm inte att många av tipsen med lite högre prislapp kan gå att hitta second hand eller i form av liknande budgetfavoriter hos kedjorna.

Psst! Här hittar du även bästa tipsen på 40-årspresent samt 50-årspresent där du kan hitta ännu mer inspiration.

1. Örhänge, Nootka

Jag föll pladask för Nootkas vackra örhängen med hamrad yta första gången jag såg dem – och att de är handgjorda i Stockholm är ett extra plus. Detta kostar en liten slant men så håller det också stilen år efter år, utan att gå ur tiden. ANNONS Se mer och köp örhänget här.

Annons
Örhängen från Nootka
Klicka på bilden för att komma direkt till örhänget.

Tips! Du hittar även en fin ANNONS budgetvariant med liknande design här!

2. Ballerinaskor i mesh, & Other Stories

Att hitta ett par sommarskor som kombinerar stil med funktion har alltid varit en utmaning för mig under årets varmare månader, men kanske är årets stora trendsko den långsiktiga lösningen? I år ser vi nämligen mycket av ballerinaskor i mesh – och det får mig att undra varför de inte dykt upp tidigare? Till skillnad från ballerinas i läder eller skinnimitation är de ju faktiskt både luftiga och täckta på samma gång. Dessa minimalistiska varianter i klassiskt svart skulle jag använda gång på gång under sommaren – och under kommande år. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Annons
Meshballerinas från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

3. Vattenkokare, Alessi

Can't live with them, can't live without them – köksmaskiner är inte alltid en rolig historia. Och om man som jag inte har en spis med boosterfunktion underlättar det vardagen att ha en vattenkokare som gör jobbet snabbt, helst utan att dra ned helhetsintrycket i köket. Denna vackra variant med plisserad design från italienska Alessi har jag spanat på länge och nu finns den i flera fina färger. ANNONS Se mer och köp vattenkokaren här.

Annons
plisserad vattenkokare från Alessi
Klicka på bilden för att komma direkt till vattenkokaren.

4. Sodastreamer ensō

På tal om just köksmaskiner så har SodaStream verkligen fått in en fullträff med sin nyaste modell, designad av den japanska formgivaren Naoto Fukusawa. Definitivt en annat praktiskt inslag som definitivt skulle få stå framme! ANNONS Se mer och köp sodastreamern här.

Kromad sodastream ensō
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Sneakers, New Balance

Jag köpte New Balance klassiska 530-modell för ett par år sedan, och efter flitig användning börjar de gå sönder här och där och skulle behöva sig en rejäl tvätt. Skulle jag vara riktigt fokuserad på trender hade skorna på önskelistan istället varit ett par Adidas Samba-sneakers – men varför ändra på ett vinnande koncept? Dessa vet jag både kommer användas precis lika flitigt och passar med plaggen jag redan har i garderoben. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Annons
Sneakers 530 från New Balance
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

6. Väska, By Malene Birger

Något jag har varit på jakt på länge är en riktigt bra väska som får plats med både dator och träningskläder. Efter att ha övervägt såväl ryggsäck som en klassisk träningsväska i nylon har jag ändå kommit till slutsatsen att en elegantare variant som passar lika bra till kontoret och till vardags är rätt för mig. By Malene Birgers klassiska tote Abi prickar alla rätt med sina tidlösa färger och mönster, sin storlek och innerfacket med dragkedja. ANNONS Se mer och köp väskan här.

Annons
Toteväska med brunt mönster från By Malene Birger
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

7. Räfflade glas, Muubs

Behöver jag fler glas hemma i köksskåpen? Knappast. Har jag ändå svårt att släppa Muubs vackra räfflade variant med en mjuk och asymmetrisk form? Absolut. Deras glas Ripe har jag haft ögonen på länge och skulle garanterat bli en ny favorit hemma. ANNONS Se mer och köp glasen här.

Räfflade glas Ripe från Muubs
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

8. Matchande set, Stylein

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: matchande set är sommarens bästa och mest stilsäkra modeknep. Ändå har jag inte riktigt något hemma som jag tycker särskilt mycket om. Den senaste tiden har jag haft ögonen på den här vackra kombinationen från svenska Stylein, med en skjorta och shorts med hög midja i den perfekta blå nyansen som skulle göra sig lika bra på stan som i sommarstugan. ANNONS Se mer och köp setet här.

Annons
Matchande set från Stylein
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

9. Rislampa, Granit

Så fort jag gick förbi den här enorma rislampan i en Granitbutik insåg jag att jag måste byta ut min lilla rislampa som jag tillfälligt hängt upp i sovrummet mot denna i modell större. Den gråbeige nyansen bidrar ytterligare till mysfaktorn. ANNONS Se fler storlekar och färger och köp rislampan här.

Stor beige rislampa från Granit
Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.
Annons

10. Påslakanset, Hemtex

Något annat som utan tvekan ökar mysfaktorn i hemmets kanske viktigaste rum är fina och sköna sängkläder, något jag skulle behöva fylla på med. Det här påslakansetet är gjort i enzymtvättad bomull som ska göra det extra mjukt och har dessutom den perfekta ljusblå nyansen som är fin året runt. ANNONS Se fler färger och köp påslakansetet här.

Påslakanset i blått från Hemtex
Klicka på bilden för att komma direkt till påslakanet.

11. Ring, Louis Abel

Det svenska smyckesmärket Louis Abel prisades som Årets smyckesdesigner på ELLE-galan tidigare i år, och efter att ha sett min en kollega bära ANNONS denna vackra ring föll även jag pladask. Även Louis Abels smycken är handgjorda i Stockholm och den här ringen skulle passa perfekt med de jag redan bär till vardags. ANNONS Se mer och köp ringen här.

Annons
Guldig ring från Louis Abel
Klicka på bilden för att komma direkt till ringen.

12. Lampa, Ellos

Eftersom jag relativt nyligen flyttade in i en ny lägenhet står mycket inredning på inköpslistan. Den här lampan skulle inte bara lysa upp med ljus utan även sin magiska tefatsliknande design och kromade yta. ANNONS Se mer och köp den här.

Kromad lampa från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.

13. Väska, ATP Atelier

Likt ringen från Louis Abel har även den här väskan från svenska ATP Atelier en böljande design som ger ett formstarkt intryck. Den är handgjord i Italien och skulle få följa med mig på såväl vardagsbestyr som fest, inte minst eftersom den kommer med en kort och en lång rem som gör att den kan bäras på flera olika sätt. ANNONS Se mer och köp väskan här.

Annons
Annons