Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar''ModetrenderPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarHöstmodeKungligt modeModeveckanKontorskläder

Modeexperten: Här är höstens trendigaste kjol – ballongkjolen

24 jul, 2024
ballongkjol
Ballongkjolen är plagget på alla modeprofilers läppar just nu! Här hittar du modeexperten Stina Meyersons favoriter, som finns i butik just nu.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Häng med när First aid kit plåtas för FeminaBrand logo
Häng med när First aid kit plåtas för Femina

Kjolen är som bekant en evig favorit och nu har en särskild modell klättrat högst upp på trendlistan. Plagget i fråga fungerar lika bra till vardags som till fest och det finns enorma stylingmöjligheter.

Säsongens absolut hetaste kjolmodell stavas nämligen ballongkjol. Det finns många olika utformningar på kjolmodellen, men det som samtliga har gemensamt är att de är puffiga, likt en ballong. Den voluminösa effekten handlar oftast om att kjolen är sydd i dubbla längder, vilket ger det lite vikta och luftiga intrycket.

Annons
ballongkjol miu miu
Miu Miu SS24, Paris Fashion Week.Foto: Shutterstock/TT
ballongkjol tory burch
Tory Burch SS24, New York Fashion Week.Foto: Shutterstock/TT
Annons
ballongkjol aknvas
Aknvas SS24, New York Fashion Week.Foto: Ron Adar/Shutterstock/TT

Den senaste tiden har vi sett mycket av den snygga ballongkjolen i modevärlden, både på modeller på catwalken och på modeprofiler på street style-scenen. Mest framträdande har nog Miu Mius ballongkjolar varit, men även märken som Tory Burch, Alaïa och The Garment har visat minnesvärda ballongkjolar.

ballongkjol dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
ballongkjol dam
Foto: Shutterstock/TT
ballongkjol dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons

Ballongkjol dam – 6 fina kjolar 2024

Är du sugen på att införskaffa dig en ballongkjol? Här listar modeexperten Stina Meyerson sex snygga ballongkjolar som finns ute i butik just nu, i olika stilar och längder.

Bär kjolen ihop med en oversized t-shirt, en snäv kofta eller med byxor undertill i höst – eller varför inte hänga på ballet core-trenden? I så fall kan du satsa på ett par Mary Janes eller andra ballerinaskor och välja färger som ljusblått till din kjol.

Psst! Kom ihåg att ballongkjolen inte är en ny design, utan att dess historia sträcker sig bakåt ända till 50-talet. Därför finns det också snygga ballongkjolar att fynda vintage och secondhand.

Lång svart ballongkjol

COS

Den långa ballongkjolen är din bästa vän i höst! Den här oerhört vackra modellen kommer från COS och har en skön resår i midjan samt praktiska fickor.

svart ballongkjol dam
Annons

Vit lång ballongkjol

& Other Stories

Vit, A-linjeskuren midikjol med hög midja och en ballongformad nederdel. Kjolen passar exempelvis bra med ett par höga boots eller över ett par byxor i höst.

vit ballongkjol dam

Kort svart ballongkjol

Weekday

Svart ballongkjol i kort modell, med ett brett midjeband. Kjolen är sydd i ett krispigt bomullstyg och har en osynlig dragkedja i sidan.

svart ballongkjol dam
Annons

Midilång ballongkjol

Ellos

Svart ballongkjol i en utsvängd modell i midilängd från Ellos, med resår baktill. Styla kjolen med en oversized t-shirt över till exempel. Just nu är kjolen på rea!

svart ballongkjol dam

Kort vit ballongkjol

Weekday

Är du ute efter en vit ballongkjol i kort modell? Kolla in den här kjolen från Weekday i krispig bomull!

vit ballongkjol dam
Annons

Enkel svart ballongkjol

Weekday

Den här riktigt puffiga ballongkjolen i svart är en klar favorit. Kjolen har en lös passform och är gjord av återvunnen polyamid.

svart ballongkjol dam
Annons