Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Kändisdotterns nostalgiska look – nu är stilen tillbaka

30 sep, 2024
AvRose Maria Behavý
FotografTT.
Kaia Gerber dotter till Cindy Crawford
Du hade kanske helt glömt dessa tre legendariska föremål från 2001 – men nu är de tillbaka igen.
Precis när du trodde att ”less is more”, så visar kändisdottern Kaia Gerber att så inte är fallet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Det är inte en nyhet att 00-talet har ringt... Men samtalen brukar trots allt komma med sporadiska mellanrum, så att det precis är möjligt att få luft mellan de övernostalgiska referenserna.

Så var det i alla fall tills modellen och dottern till Cindy Crawford, Kaia Gerber, gick så all-in på en 00-talslook att vi blev helt osäkra på om bilden var tagen 2024 eller 2001.

Looken, som var tagen direkt från Chloés catwalk, bestod i all sin överväldigande enkelhet av en boho-inspirerad skjortklänning i spets – som inte har setts sedan modehusen Chloé och Céline klädde de inofficiella boho-drottningarna Sienna Miller, Kate Moss och Mary Kate Olsen, som alla var med och gjorde stilen tillgänglig för alla under 00-talet. Trumpetbyxor, alltså byxor med överdrivet utsvängda ben, och därtill ett gigantiskt statement-halsband för att toppa det maximalistiska uttrycket.

Annons

Tre nostalgiska detaljerna

För alla över 30 år kommer kombinationen av utsvängda byxor, en spetsponcho och ett stort halsband att väcka tydliga minnen av svunna modetider – den tiden då vi drömde om att klä oss lite som Keira Knightley i Pirates of the Caribbean och helst av allt ville byta garderob med Sienna Miller och svepa in oss i spets, mjuka lockar och mjukt läder.

Så, vänner. 00-talet har ringt, och den här gången är det på allvar.

Det här är en översatt artikel som ursprungligen publicerades på Feminas danska systertidning Femina.dk.

Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningarBrand logo
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar
Annons