Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Drottning Mary i höstens stora modetrend – otippade färgkombinationen som är så snygg!

03 okt, 2024
Den danska drottningen Mary hyllas ofta för sin modemedvetna stil! Nu visar hon upp höstens modetrend och stylar den med en oväntad färgkombination – och det är så snyggt!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningarBrand logo
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

Hösten är här och i takt med att löven byter färg så byter modevärlden ut sin färgpalett till en mer dov palett där färger som brun, burgundy och olivgrön får stå i fokus.

I höst är mörka nyanser av rött trendigare än någonsin – både vinrött, burgundy och plommonrött. Färgen förknippas ofta med kunglig glans så den har burits i åratal av flera kungligheter – både i Sverige och internationellt.

Burgundy har synts till catwalken när de internationella modehusen har visat upp sina höst- och vinterkollektioner. Och den har också synts till bland modeprofiler, i butikerna och bland kändisar. En stark indikation på att färgen är en stilsäker trend just nu – men också en påminnelse om att den är tidlös och återkommande i trend, år efter år.

Annons
Burgundy modetrend färg
Burgundy på catwalken när Erdem visade upp sin höst- och vinterkollektion för 2024 i London tidigare i år. TT

Drottning Mary i höstens trendigaste färg

Det har snart gått år sedan kronprins Frederik blev Danmarks kung Frederik X – ett tronskifte som även ändrade kronprinsessan Marys titel – som då blev drottning av Danmark.

Drottning Mary har, likt kronprinsessan Victoria, hyllats både i Danmark och internationellt för sin modemedvetna stil. Och nyligen såg vi henne i en underbar look där trendfärgen burgundy verkligen fick komma till sin rätt – tack vare en oväntad (men så snygg!) färgkombination.

Annons
Drottning Mary i en otrolig look där kjolen i burgundy fick komma till sin rätt! TT

Drottning Mary bar en ljusrosa blus från The Fold London, en kjol i burgundy från Alexander McQueen och matchande klackar från Jimmy Choo. Till det bar hon ett par rosa örhängen från danska smyckesvarumärket Dulong, något ELLEs bloggare Royalistan skrivit om.

Mary matchade med rosa topp och örhängen och burgundy på kjol och skor – underbar kombination! TT

Rosa och burgundy alltså – en lyckad färgkombination vi gärna bär i höst!

7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)Brand logo
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)
Annons