Trendar: Se ''Femina Stylar''ModetrenderPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarHöstmodeKungligt modeModeveckanKontorskläder

Experten: Kates hemliga meddelande – via sin lila outfit

15 jul, 2024
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Kate är tillbaka i rampljuset. På Wimbledon gjorde prinsessan storartad comeback, iförd en lila klänning.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 5 avgörande ögonblick ur drottning Elizabeths livBrand logo
Se 5 avgörande ögonblick ur drottning Elizabeths liv

Prinsessan av Wales, 42, överraskade fansen (och möttes av stående ovationer) då hon, tillsammans med prinsessan Charlotte, gjorde entré på Wimbledon häromdagen, för att se Novak Djokovic ta sig an Carlos Alcaraz. Kate har haft en svår tid, i mars meddelade prinsessan att hon drabbats av cancer. Efter beskedet har kungligheten bara synts en enda gång i offentligheten, vid Trooping the Colour i mitten av juni. Tills nu, med andra ord. För under Wimbledon visade sig sessan på nytt.

Den kungliga trebarnsmamman – i sällskap med systern Pippa Middleton – såg fantastisk ut i en lila midiklänning med volangdetaljer, som hon matchade med en beige väska och klackar. Klänningen är signerad märket Safiyaa. Prinsessan Kate hade också en liten mörkgrön och lila rosett fastsatt på sin klänning. Rosetten är en blinkning till All England Lawn Tennis and Croquet Club – som Kate är beskyddare av – och har dess officiella färger.

Annons

Kates lila klänning – dolda budskapet bakom outfiten

Och Kates outfit bar på fler budskap. Färgexperten Jules Standish säger till The Sun att kulören lila, som Kate valde att bära, är en ”lugnande” färg. Färgen bär också på historiska anor. En gång i tiden var det nämligen exklusivt förbehållet för monarker att bära lila, eftersom det var en så dyr nyans att producera.

– Denna färg förknippas ofta med kraft, lyx och glamour, men är samtidigt lugnande. Den framhäver Kates unika personlighet och hennes underskattade ledaregenskaper på ett kreativt och visionärt sätt, slår Jules fast.

Kate har, i många år, gästat Wimbledon. Just i år var hennes medverkan dock osäker, på grund av den cancerbehandling hon gått, och går, igenom. Därför var hennes närvaro vid tennistävlingen ett glädjebesked.

Den kungliga experten Hugh Vickers säger att detta är ett ”stort steg framåt” för prinsessan av Wales och att det hela är ”mycket positiva nyheter”.

Källa: The Sun

Annons