Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar''ModetrenderPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarHöstmodeKungligt modeModeveckanKontorskläder

Vandringskläder: Här är snygga friluftskläder för dam 2024

27 jun, 2024
AvStina Meyerson
FotografOutnorth/Salomon
friluftskläder för dam
Ska du ut och vandra i sommar? Kul! Här listar vi 11 snygga vandringsplagg, för dig som letar efter både praktiska och fina friluftskläder.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas värmetips - så håller du dig sval i sommarBrand logo
Kändisarnas värmetips - så håller du dig sval i sommar

Att ge sig ut och vandra i naturen är en riktig favorit – och inte minst på sommaren. Om du ska ge dig ut på tur kan det vara bra att se över din befintliga garderob, eftersom du kan behöva särskilda plagg och prylar innan du ger dig ut i leden, så att turen blir så smidig och njutningsfull som den kan vara.

Behöver du inspiration kring vilka kläder som passar till vandringen? Här listar vi plaggen som vi hade tagit med i packningen!

Tips: 17 saker att packa till vandringen

  • Större eller mindre ryggsäck
  • Sprit- eller gasolkök
  • Kåsa och spork
  • Vattenflaska
  • Termos
  • Mat som är lätt att bära
  • Sittunderlag
  • Ingångna vandringskängor eller andra vattentäta vandringsskor
  • Lätta friluftskläder som andas
  • Skalplagg som skyddar mot väder och vind
  • Fleecetröja
  • Keps
  • Solkräm
  • Myggmedel
  • Kompass och eventuellt karta
  • Skavsårsplåster
  • Ficklampa
  • Eventuellt värmande plagg som underställ, mössa och vantar
Annons

Friluftskläder dam –11 snygga vandringsplagg i sommar

Oavsett om du ska vandra i södra Sverige, i fjällen eller kanske ta dig utomlands för en tur så är det bra att vara välförberedd när det kommer till packningen. Det gäller oavsett om du ska ut på en kortare dagstur, eller om du ska tälta och vandra i flera dagar.

Här är några konkreta förslag på snygga och praktiska friluftskläder för dam!

Bekväm sport-bh

Adidas

En ordentlig sport-bh är skönt att ha när man vandrar! Den här varianten lämpar sig till och med för högintensiv träning och har tunn vaddering, en stödjande bygel och resår nedtill. Axelbanden är justerbara och bh:n har en hakestängning baktill.

Sköna cykelbyxor

Adidas

Ett par cykelbyxor är både snygga och bekväma på den varma sommarturen. De här korta träningstightsen är i ett mjukt och fukttransporterande material med elastisk midja. Efter vandringen är byxorna lika snygga i stan ihop med mer uppklädda plagg! Kom dock ihåg att långbyxor kan vara bättre om du vandrar där det finns mycket mygg.

Annons

Löparjacka i teddyfleece

New Balance

En skön fleecetröja eller jacka kan vara skön när du vandrar. Den här har vattenavvisande partier, hög krage och en praktisk bröstficka med dragkedja. Om du bär på mycket kan det emellertid vara smartare med en lättare skaljacka, scrolla ner för att se ett snyggt förslag!

Vattentäta vandringsskor

Salomon

De här vattentäta vandringsskorna från Salomon ger bra stöd och grepp på alla underlag. Skorna är också stabila och förstärkta vid tårna, så att du klarar av både bergsstigar och snårig terräng. Skorna är inte bara praktiska utan också riktigt snygga och trendiga!

Annons

Luftiga träningsshorts

Adidas

Shorts från Adidas i ett fukttransporterande material, med en elastisk midja och sprund i sidorna. Shortsen passar bra för dig som ska vandra i värmen och inte har behov av långbyxor.

Mjuk fleecejacka

Patagonia

Ljus fleecejacka med kontrasterande detaljer från Patagonia, i retro-stil men i modern tappning. Fleecen är gjord av 100 procent återvunnen polyester.

Annons

Skalbyxor

Fjällräven

Ett par skalbyxor är riktigt bra i packningen till fjällturen. De här byxorna från Fjällräven är välventilerade och lätta att ta på och av när det behövs. Med hjälp av dragkedjor kan du öppna upp byxorna för att få skön svalka.

Grön keps

Fjällräven

En keps är perfekt i packningen till den soliga vandringen. Den här lätta och smidiga kepsen kommer från Fjällräven och finns i flera fina färger.

Annons

Vit t-shirt

Patagonia

Vanliga t-shirts som inte är i funktionsmaterial rekommenderas inte till de tuffare vandringarna, men om du ska på en enkel dagstur kan det vara ett skönt plagg. Den här t-shirten från Patagonia är gjord av återvunnen bomull.

Rutig flanellskjorta

Fjällräven

En flanellskjorta är en klassisk favorit till vandringen. Den här rutiga flanellskjortan från Fjällräven är i lätt och mjuk ekologisk bomull och passar utmärkt som ett friluftsplagg.

Annons

Långärmad t-shirt

The North Face

Det är viktigt att tänka på solskydd när du vandrar på sommaren – och lättast skyddar du dig med hjälp av täckande klädesplagg. Den här långärmade t-shirten är lämpad för vandringar och skyddar effektivt mot UV-strålar. Tröjan finns i tre snygga färger.

Svart skaljacka

The North Face

Den här stilrena skaljackan håller dig torr under våta väderförhållanden, utan att göra dig svettig. Den avancerade jackan är också väl ventilerad och har praktiska fickor.

Annons
Annons