Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Geniala tricket som gör att du aldrig mer kommer få skoskav – finns på apotek

15 jul, 2024
AvJohanna Lejon
Fotograftt, INSTAGRAM, PEXELS
Aldrig mer skoskav! Kvinnans geniala trick räddar dig från blåsorna i sommar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Sommaren är här! Och sommarskorna likaså. Sommarens skor kommer i alla former: ballerinaskor, sneakers, sandaler, loafers... Det finns mängder av snygga modeller att välja mellan. Men, nya skor kommer, inte sällan, också med ett problem: skoskav. Vi har alla varit där, plötsligt dyker blåsorna bara upp. De svider och ömmar och gör det fullständigt omöjligt att bära dina nya favoritskor.

Så undviker du skoskav då du bär skor med remmar

En modell som brukar ge särskilt mycket skoskav är skor med remmar. Anledningen är enkel. Då du burit skorna med remmar ett tag sväller fötterna. Det gör att remmarna skär in i den tunna sköra huden och skapar skavsår. Men lugn, det finns bot – och bättring. Det finns ett knep som gör att du slipper skavet. Och hjälpen finns närmare än du tror. På närmaste apotek.

Annons

Så, vad är det då för knep vi talar om. Brittiska tidningen The Sun har delat med sig av en kvinnas geniala hack. Lösningen på dina fotproblem stavas brösttejp. Ja, alltså samma typ av tejp som du kan använda till dina bröst om du bär en klänning och inte kan ha behå.

Brösttejp, även känd som modetejp eller kroppstejp, har länge varit ett hemligt vapen för både kändisar och oss ”vanlisar” som vill bära avslöjande kläder utan rädsla för att visa för mycket. Tejpen är designad för att vara skonsam mot huden samtidigt som den på samma gång också sitter bra, vilket gör den perfekt för en rad okonventionella användningsområden – inklusive förebyggandet av blåsor. Blåsor bildas när friktion mellan din hud och din sko skapar värme, vilket leder till vätskefyllda fickor. Skavsårsplåster kan, också det, vara förebyggande, men ofta är plåstren inte så snygga – och fäster dessutom dåligt. Brösttejp är ett bättre val än traditionella plåster eftersom det inte finns någon risk att tejpen lossnar. Tejpen är särskilt designad för att hålla sig genom timmar av rörelse, svett och till och med lätt fukt, vilket gör den mer pålitlig än många traditionella plåster. Du kan också linda den runt foten några gånger för att säkerställa extra säkerhet.

Annons

På ett Instagramkonto visar en kvinna exakt hur du går tillväga. Innan du börjar: se till att dina fötter är rena och torra eftersom det hjälper tejpen att fästa bättre och stanna kvar längre. Linda sedan tejpen runt det område av din fot som riskerar att få blåsor. Jämna ut eventuella rynkor. Klart!

Källa: The Sun

Annons