Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Här är tre sommaroutfits du borde välja bort – expertens varning

03 jul, 2023
AvJohanna Lejon
FotografPEXELS, TT, TIKTOK
Sandaler, kjolar och strandväskor. Äntligen kan vi använda sommargarderoben igen! Men det finns några modemissar du borde passa dig för, menar en expert.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Äntligen sol, värme och semester. Äntligen får vi använda våra sommarplagg igen! Men, hur klär vi oss egentligen? Finns det några outfits och looks vi borde välja bort? Ja, det finns det, menar ett modeproffs som fått en egen artikel hos The Sun, den brittiska tidningen. Och ja, var säger hon då? Hon har nämligen några råd...

Gloria Polato, som modeexperten heter, slår fast att det finns ett par plagg och accessoarer du ska undvika – i alla fall om du vill se riktigt elegant ut. I ett klipp publicerat på TikTok guidar hon sina följare, och tittare, till hur man lyfter sitt utseende i sommar – och modemissarna att undvika. Gloria fokuserar på tre plagg och accessoarer som man, om man vill, kan välja bort. Hon erbjuder också tre andra lösningar, eller alternativ om man så vill.

Annons

Plaggen du bör undvika i sommar – experten guidar

Först ut: skorna. Det du sätter på dina fötter spelar en stor roll. Det är sommar och de flesta av oss har sneakers samt bekväma och väderanpassade sandaler. Men, menar Gloria, inte alla sandaler hör hemma i en elegant damgarderob. Gloria slår fast att hyllade, och älskade, kultfavoriterna Birkenstock måste bort. Även om de kan vara idealiska för att njuta av solen i trädgården eller ta en promenad på stranden, så är det, i alla fall i stan, bättre att byta ut dem mot, exempelvis, ett bar Hermes-sandaler i brunt.

Därefter: väskan. Gloria menar att du ska undvika tygpåsen och istället satsa på en tote i skinn. Modegurun säger att, för en elegant look, så bör du byta ut din tyg tote mot en i läder.

Sist ut då! När det kommer till smycken och andra accessoarer: tänk less is more! Välj dina smycken med omsorg. Mer betyder inte bättre, slår experten fast.

Annons

Modeproffset har dock fått en del kritik för sina uppmaningar. I kommentarsfältet skriver hennes följare:

– Birkenstock är LIVET! Det vet tjejer med riktig stil! Om du vet så vet du...

En annan kommentator stämde in:

– Jag kunde inte hålla med mer!, slog hen fast och fortsatte:

– Jag älskar Birkenstock! Icke elegant betyder också komfort!

Smaken är, som bekant, delad. Du väljer förstås själv vad du vill bära om sommaren. Oftast är vi allra mest eleganta i det vi trivs bäst i, det är viktigt att hålla i minnet.

Här kan du se hela videon.

Annons