Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Här är världens dyraste väska – historien bakom guldväskan

03 okt, 2024
Har du tre miljoner kronor till övers? Då kan du köpa världens dyraste väska! Under modeveckan i Paris visade det franska modehuset Rabanne upp väskan som nu har blivit en snackis i hela världen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna

Modeveckorna runt om i världen avlöser varandra och i förra veckan var det Paris tur att stå för värdskapet. Kommande kollektioner för 2025 visades upp och det bjöds på en hel del modeinspiration och trendspaningar.

Modeveckan i Paris är en av de allra lyxigaste och maxade modeveckorna där visningarna ofta bjuder på extra allt. Och det är en modevisning som har blivit en riktig snackis senaste veckan – Rabannes visning för vår- och sommarkollektionen för 2025, där världens dyraste väska visades upp.

Annons

Världens dyraste väska – historien bakom

Det franska modehuset Rabanne hette tidigare Paco Rabanne och grundades av designern med samma namn. Paco Rabannes metalliska och glittriga kreationer var banbrytande på den franska modescenen under 60-talet och i dag är modehuset ett ikoniskt sådant med den kreativa chefen Julien Dossena vid rodret.

Modeikonen Francoise Hardy i en klänning signerad Paco Rabanne 1968. TopFoto

1968 skapade modedesignern Paco Rabanne en klänning i guld och diamanter till modeikonen och artisten Francoise Hardy – en klänning som blev kallad för världens dyraste klänning.

Annons
Klänningen kallades då för världens dyraste klänning – så dyr att Francoise Hardy fick ha polisskydd omkring sig. TT

Och på catwalken i Paris under förra veckan visade de upp en ny dyrgrip – nämligen världens dyraste väska.

Väskan ska vara en hyllning till klänningen från 1968 och en hyllning till Francoise Hardy som gick bort tidigare i år. Väskan är tillverkad i 18 karats guld och sägs vara värd runt 2,9 svenska miljoner kronor.

Väskan som sägs vara värd runt 2,9 miljoner kronor. TT
Annons
Feminas modechef: Tre trender från Köpenhamns modevecka 2024Brand logo
Feminas modechef: Tre trender från Köpenhamns modevecka 2024
Annons