Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Trendspaning: Här är otippade jeanstrenden som kommer bli stor i höst

12 aug, 2024
Håll i er! Höstens trendigaste jeans är både oväntade och kattiga. Vi har gjort en trendspaning för höstens jeanstrender 2024 – här är modellen att leta efter!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Streetstyle från modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Streetstyle från modeveckan i Köpenhamn

Vi lämnar sommarmodet bakom oss och blickar fram mot en höst som bjuder på nya trender, gamla klassiker och oväntade plagg. När hösten kryper sig på byter vi ut ljusa pasteller mot en mer dämpad och mysig färgpalett där brunt, lyxigt plommonröd och olivgrön står i fokus. Men i kontrast till de dova nyanserna så väntas också det kattiga leopardprintet bli en stor trend i höst – en trend som kommer synas på allt från accessoarer till basplagg som t-shirts och jeans.

Annons

Jeansmode hösten 2024

En oväntad (eller i alla fall ganska ovanlig) trend som seglat upp senaste året, som växer ytterligare i höst, är de mönstrade jeansen. Flera stora modevarumärken har haft mönstrade jeans i sina senaste kollektioner – och i höst kommer trenden att växa och sprida sig ytterligare.

Mönstrade jeans modetrend hösten 2024
Denim på denim med en twist! Bild från modeveckan i Paris tidigare i år. Claire Guillon

De printade jeansen har synts till på både catwalken och på gatorna under årets modeveckor. När det finska designvarumärket Marimekko visade upp sina kommande kollektioner så fick vi se deras klassiska print på såväl jeans som denimjackor.

Annons
Marimekko jeans AW24
Marimekkos jeans är helrätt i höst – klassiskt print på ett modernt plagg! Bild från modeveckan i Köpenhamn i förra veckan. Lucia Sabatelli/action press/Shutterstock

Två trender i en – här är höstens mest trendsäkra jeans

Ska du segla högst upp på trendlistan så är leopoardjeansen höstens stora trendplagg. Leopardprints syns överallt i höstens mode – så varför inte slå ihop två trender till en? Leopard och denim!

leopard jeans trend mode
Leopardjeansen på Köpenhamns modevecka för SS25! Lucia Sabatelli/action press/Shutterstock
Annons

Leopardjeansen hittar du hos bland annat modevarumärket Ganni, Gina tricot och Zara. Även Maja Nilsson Lindelöf, influencer och grundare av modevarumärket Lis Bonne, har visat upp trenden på sin Instagram där hon matchar jeansen med en krispigt vit skjorta – ursnyggt!

Annons
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i Köpenhamn
Annons